سونی از عرضه یک گوشی جدید خبر داده است که میتواند انقلابی در فناوری لمسی به وجود آورد.
این شرکت به تازگی Xperia™ sola را به عنوان جدیدترین عضو اضافه شده به مجموعه تلفنهای هوشمند Xperia مبتنی بر آندروید، معرفی کرد.
Xperia sola که با تکنولوژی سونی، سرگرمیهای فوقالعاده و پیمایش خلاقانه لمس شناور (floating touchTM) تکمیل گردیده است، به تکنولوژی NFC و تگهای هوشمند Xperia SmartTag تجهیز شده است که به مصرفکنندگان این امکان را میدهد تا تنظیمات تلفن هوشمند خود و برنامههای کاربردی آنرا برای تطابق با سبک زندگی خود بصورت آنی تغییر دهند. این گوشی در رنگهای مشکی، سفید و قرمز و در سهماهه دوم سال جاری میلادی در دسترس مصرفکنندگان در نقاط مختلف دنیا خواهد بود.
سونی و عرضه یک گوشی عجیب
جادوی لمس شناور
تکنولوژی لمس شناور سونی که برای نخستین بار بصورت اختصاصی بر روی Xperia sola ارائه شده است، به مصرفکنندگان اجازه میدهد تا با حرکت دادن انگشت خود در فضای بالای صفحه نمایش به پیمایش وب بپردازند. این ویژگی امکان حرکت دادن نشانگر را بدون لمس صفحه فراهم میآورد.
به محض یافتن پیوند دلخواه میتوان آن را انتخاب کرد و تنها با یک اشاره صفحه دلخواه بارگذاری میشود. عملکردها و کاربردهای لمس شناور از طریق بهروزرسانی نرمافزار و تعامل با برنامهنویسان تکامل خواهد یافت.
کالوم مکدوگال، رییس بخش بازاریابی ارتباطات همراه سونی، گفت: «Xperia sola که با قدرت سونی و حس جادویی لمس شناور به بازار خواهد آمد، به مصرفکنندگان راه جدیدی برای مرور وب و نشان دادن جدیدترین تکنولوژی ارائه میدهد.Xperia sola با قابلیت ارتباط با تگهای هوشمند Xperia SmartTag و دسترسی به جدیدترین محتوای عرضه شده از طریق شبکه سرگرمیهای سونی، ایدهآل برای مصرفکنندگانی است که به دنبال سهولت استفاده و بهترین سرگرمی در یک تلفن هوشمند خلاقانه و هوشمند میگردند.»
زندگی روزمره با تگهای هوشمند
Xperia sola که به تکنولوژی NFC مجهز شده، با دو تگ هوشمند Xperia SmartTag موجود در بستهبندی به عنوان استانداردی برای سادهسازی تجربه روزمره کاربران تلفنهای هوشمند به بازار عرضه میشود.با تماس دادن یک تلفن هوشمند مبتنی بر آندروید با یک تگ هوشمند، یک پروفایل از پیش تنظیم شده روی تلفن هوشمند راهاندازی میشود.
دو تگ هوشمند که با Xperia sola عرضه میشوند قابلیت شخصیسازی با حداکثر ۱۰ دستور را دارند. به عنوان مثال یکی از آنها در اتاق نشیمن میتواند Wi-Fi™ را روشن کرده و برنامه کاربردی اخبار گوگل و پیشبینی آب و هوا را راهاندازی نماید و دیگری در اتاق خواب میتواند زنگ ساعت را فعال نموده و گوشی را در حالت بیصدا قرار دهد.
سونی و عرضه یک گوشی عجیب
سرگرمیهای قدرتمند همیشه و همهجا
Xperia sola شفافیت خارقالعاده و نمایش واقعی تصویر را با موتور پردازش تصویر براویا موبایل، صدای واضح و رسا را با تکنولوژی صدای ساراند سهبعدی و xLOUD™ و عملکرد فوق سریع را با یک پردازنده دو هستهای،بهبود میدهد. علاوه بر این Xperia sola با ویژگی تصویربرداری سریع برای راهاندازی دوربین از حالت آماده بکار در مدت زمانی کمی بیش از یک ثانیه تنها با فشردن یک کلید، به بازار عرضه میشود.
حتما ادامه مطلب را ببینید

اما، تبلت واقعا چیست؟ در سادهترین تعریف ميتوان گفت؛ تبلت یک دستگاه همراه محاسباتی است که از تلفنهای هوشمند بزرگتر است. البته تبلت، اندازه خاصی ندارد؛ برای مثال صفحه نمایش iPad مقداری کمتر از 10 اینچ است، اما تبلتهای دیگر میتوانند بزرگتر یا کوچک تر باشند. به طور کلی، اگر یک دستگاه محاسباتی از یک صفحه نمایشگر لمسی استفاده کند و تلفن همراه نباشد، آنگاه یک تبلت است.
سال 2010، شرکت Lenovo دستگاهی به نام IdeaPad U1 را در نمایشگاه محصولات الکترونیک لاسوگاس معرفی کرد. در نگاه اول، این دستگاه شبیه یک لپتاپ معمولی به نظر میرسید، اما اگر شما صفحه نمایشگر را از پایهاش جدا میکردید، لپتاپ به تبلتی با سیستم عامل مستقل تبدیل میشد. در همان سال Lenovo نام این دستگاه را به LePad تغییر داد و در چین روانه بازار کرد.
اگرچه تبلتها در شکل، اندازه و ویژگیها متنوع هستند، اما آنها مشخصات مشابه زیادی دارند. تقریبا همه آنها صفحه نمایشگر لمسی دارند و سیستمعاملشان توانایی اجرای برنامههای کوچک را دارد. لزومی ندارد که تبلتها جایگزین رایانههای قدرتمند شوند؛ اما آنها یک فرآیند جدید در زمینه دستگاههای محاسباتی به شمار میآیند.
در ادامه نگاهی به ویژگیهای مشترک و اساسی تبلتها خواهیم داشت.
چه چیزی تبلتها را نازک کرده است؟
اگر شما یک دستگاه تبلت را باز کنید تا درون آن را نگاه کنید، متوجه 3 نكته ميشويد؛ اول این که شما ضمانتنامه دستگاه را باطل کردهاید، دوم کارخانه سازنده تمام اجزای تبلت را کنار هم قرار داده تا دستگاهی مناسب و کارآمد بسازد و سوم بیشتر اجزایی که در تبلت میبینید مشابه اجزایی است که در یک رایانه معمولی پیدا میشود.
مغز متفکر یک تبلت، ریزپردازنده آن است. به طور معمول، تبلتها از پردازندهای کوچکتر از پردازندههای یک رایانه تمامعیار استفاده میکنند. این ویژگی باعث میشود فضای کمتری اشغال شود و میزان گرما تولیدی کاهش یابد. گرما برای رایانهها مضر است و به لحاظ مکانیکی به دستگاه آسیب میرساند.
رایانههای لوحهای به طور معمول انرژی خود را از باتریهای قابل شارژ دریافت میکنند. با توجه به مدل تبلت مدت شارژ باتری متفاوت است و زمانی بین 8 تا 10 ساعت خواهد بود. برخی از تبلتها باتریهای قابل تعویض دارند، اما برخی دیگر مانند آیپد و آیپد2، این امکان را در اختیار کاربر قرار نمیدهند. برای تعویض باتری این تبلتها یا باید آنها را به فروشگاههای مجاز بدهید تا این کار را برایتان انجام بدهند یا از خیر گارانتی تبلتتان بگذرید و خودتان این کار را انجام دهید.
با توجه به کارخانه سازنده، یک تبلت ممکن است برای کار خاصی ساخته شده باشد. CPU رایانهها دستورات را در چرخههای زمانی اجرا میکند که بیشتر این چرخهها در هر ثانیه اجرا میشود و بنابراین CPU دستورالعملهای بیشتری را میتواند پردازش کند. برخی تبلتها پردازشگر تحت ساعت (underclocked) دارند، به این معنا که تعداد فرامینی که CPU در هر ثانیه اجرا میکند کمتر از میزان توانایی واقعی آن است. دلیل این که CPU را به این صورت میسازند، مصرف انرژی کم و کاهش تولید گرماست.
بیشتر تبلتها نیازی به قدرت پردازش اضافی ندارند. برنامههایی که برای تبلتها وجود دارد نسبت به برنامههای رایانهای از پیچیدگی کمتری برخوردارند. اصطلاح رایج برای این برنامهها اپلیکیشن(application) یا اپ (app) است.
علاوه بر باتری وCPU ، اجزای دیگر در یک تبلت معمولی عبارت است از:
شتاب سنج
ژیروسکوپ
پردازندههای گرافیک
حافظه مبتنی بر فلش
WiFiیا تراشههای تلفن همراه و آنتن
پورتUSB و منبع تغذیه
بلندگو
تراشه کنترلکننده صفحه نمایش لمسی
حسگر دوربین، لنز و تراشهها
شتاب سنج و ژیروسکوپ به تبلت در تعیین جهتش کمک میکند تا نمایشگر گرافیک آن تصاویر را به صورت افقی یا عمودی نشان بدهد. پردازشگر گرافیک یا GPU برای تولید تصاویر مستقل عمل میکند. WiFi یا تراشههای تلفن همراه به شما امکان اتصال به شبکههای رایانهای را میدهد. تبلتها ممکن است دارای گیرنده بلوتوث هم باشند. تنها چیزی که شما نمیتوانید در تبلتها پیدا کنید فن است که دلیل آن کمبود فضاست.
صفحات لمسی و تبلتها
2 روش اساسی برای ساخت صفحات لمسی تبلتها وجود دارد: صفحات مقاومتی و خازنی. کارخانه سازنده باید یکی از این دو روش را انتخاب کند، زیرا این دو باهم سازگار نیستند.
سیستم مقاومتی، لمس صفحه نمایشگر را با کمک فشار تشخیص میدهد. تبلتهایی با سیستم مقاومتی اغلب نیاز به قلم دارند؛ اما این سیستم چگونه کار میکند؟
این سیستم دارای دو لایه است که یکی از آنها از جنس رساناست. بین این دو لایه فضای خالی وجود دارد. وقتی تبلت روشن است، جریان الکتریکی در سراسر دو لایه وجود دارد. اگر شما به صفحه نمایشگر فشار وارد کنید باعث ایجاد تماس بین دو لایه میشود و این کار تغییر میدان الکتریکی در دو لایه را رقم میزند.
این تغییرات توسط یک ریزتراشه تشخیص داده شده و روی صفحه نمایشگر ترجمه میشود. CPU این مختصات را دریافت و آنها را برای سیستمعامل ارسال میکند و به این صورت محل تماس تشخیص داده میشود.
سیستم مقاومتی بسیار آسیبپذیر است. وارد آمدن فشار زیاد ممکن است فضای بین لایه مقاومتی و رسانا را از بین ببرد و موجب خرابی سیستم شود. این صفحات نسبت نوع خازنی، وضوح تصویر کمتری دارند.
سیستم خازنی اما نیازی به فشار ندارد. این سیستم شامل لایهای از یک ماده برای ذخیره بار الکتریکی است. وقتی شما صفحه رسانای این نمایشگر را لمس میکنید، مقداری از این بار الکتریکی به وسیلهای که با آن صفحه را لمس کردهاید انتقال مییابد.
به عبارت دیگر، شما برای استفاده از صفحات مقاومتی میتوانید از هر وسیلهای استفاده کنید اما برای استفاده از صفحات خازنی باید از وسایل رسانا استفاده شود.
سیستمهای خازنی مقاوم تر از سیستم مقاومتی است و نیازی به ایجاد فشار زیاد برای تشخیص محل تماس ندارد. همچنین سیستم خازنی وضوح تصویر بالاتری نسبت به سیستم مقاومتی دارد.
تاریخچه تبلتها
ایده تبلت چندان جدید نیست و به سال 1968 برمیگردد. یک دانشمند به نام آلن کی(Alan Kay) پیشنهاد کرد با پیشرفت در فناوریهای صفحات نمایشگر مسطح، واسطهای کاربر، کوچکسازی اجزای رایانهای و برخی آزمایشها در زمینه فناوری WiFi میتوان دستگاه رایانهای پیشرفتهای ساخت. آلن کی ایده خود را توسعه داد و پیشنهاد کرد این دستگاه میتواند برای اهداف کمک آموزشی مناسب باشد. سال 1972 او مقالهای درباره این دستگاه منتشر کرد و آن را کتاب پویا(Dynabook) نامید.
یکی از تبلتهای اولیه GRiDPad است که برای اولین بار سال 1989 ساخته شد. GRiDPad شامل یک صفحه لمسی خازنی تک رنگ و قلمی سیمی بود. وزن آن حدود 2/2 کیلوگرم میشد. در مقایسه با تبلتهای امروزی GRiDPad زمخت، سنگین و عمر باتریاش کوتاه (حدود 3 ساعت) بود.
به دنبال GRiDPad تبلتهای دیگری بر پایه قلم ارائه شدند که هیچکدام با اقبال عمومی رو به رو نشدند. اپل برای اولین بار با تبلت نیوتن وارد این کارزار شد. دستگاهی که بعد از چند سال همان اندازه که تحسین شد مورد تمسخر قرار گرفت. عمده انتقادها به نیوتن در خصوص نرمافزار شناسایی دستنوشته آن بود.
واقعا تا زمانی که استیو جابز برای اولین بار آیپد را به جمعیت مشتاق نشان دهد، رایانههای لوحهای محصول مناسبی برای کاربران نبود.
امروزه، شرکتهایی مانند اپل، گوگل، مایکروسافت و HP در حال تلاش برای پیشبینی نیاز مصرفکننده به منظور طراحی نسل بعدی دستگاههای تبلت هستند. باید دید نسلهای بعدی تبلتها چگونه خواهند بود.
شش پیشنهاد برای کارکردن با اینترنت کم سرعت 6 پیشنهاد برای کارکردن با اینترنت کم سرعت : اینترنت کند پدیده غریبی نیست. اما راههایی برای کنار آمدن با این موضوع هست. هیچکس از کار کردن با اینترنت کند لذت نمیبرد ؛ ارسال ایمیل با حجم بالا ، فرستادن فایل برای دوست و یا انتظاری که بابت باز شدن یک صفحه ساده باید کشید روح آدم را فرسایش میدهد . اما برای خیلیها چارهای جز کنار آمدن با این شرایط نیست. در این جا به چند روش برای کار کردن با اینترنت كم سرعت اشاره میکنیم : 1. فشرده سازی فایلها : اگر میخواهید چند فایل ارسال کنید بهتر است از فشردهسازی استفاده کنید. کمپرس کردن فایلها به شکل دراماتیکی حجم را کم میکند. Winzip و WinRAR دم دستترین برنامهها برای فشردهسازی هستند. 2. سرعت مرورگر را افزایش دهید : گرافیک برای بسیاری مهم است . اما فراموش نکنید که اینترنت کند چیز دیگری است. برای این که گرافیک رو غیر فعال کنید : 1- در بخش tools مرورگر سراغ internet option بروید ؛ 2- حالا روی Advanced کلیک کنید ؛ 3- بخش Multimedia را پیدا کنید ؛ 4- تیک این بخشها رو حذف کنید : 5- Play animations in Web pages 6- Play sounds in Web pages 7- Play videos in Web pages 8- Show pictures 3. از distribution lists استفاده کنید : معمولاً ایمیلها برای افراد یک گروه ، سریع تر فرستاده میشوند تا اینکه تک تک برای هر کدام بفرستيد. بنابراین بهتر است لیستهاي گروهی داشته باشید. در ضمن اگر از outlook استفاده میکنید بد نیست به این لینک هم سری بزنید تا مراحل ساختن distribution lists را ببینید. [learn how to create a distribution list in Outlook] 4. امضای ایمیل سادهای داشته باشید : امضا ایمیل حرفهای و گرافيكی را فراموش کنید. این امضاها حجم زیادی میگیرند و ایمیل شما را سنگین میکنند. میتوانید از امضاهاي فونتی ریز و مختلف و رنگهای متفاوت برای امضای ساده و سبک استفاده کنید. اگر از امضای گرافيكی استفاده میکنید مطمئن شوید که سبک و کوچک هستند تا هم شمای فرستنده و هم دوست گیرنده سریعتر کار کنید. 5. صفحات را ذخیره کنید : اگر احتیاج به سایتهای مرجع دارید بهتر است قبل از هر کاری صفحه مورد نظرتان را ذخیره کنید. حالا اگر اینترنت قطع شد باز هم میتوانید به کارتان ادامه دهید. 6. cache مرورگر را زیاد کنید : وقتی حجم cache مرورگر را زیاد کنید صفحات سایتهایی که قبلاً دیدهاید سریعتر باز میشوند. بسیاری از فایلها و عکسهایی که روی سایتها هستند روی دستگاه شما ذخیره میشود و کمک میکند دفعه بعد که به آن صفحه مراجعه کردید بدون نیاز به دانلود مجدد، صفحه باز شود . برای افزایش حجم cache : 1- بر روی tools و بعد Internet Options کلیک کنید. 2- در بخش general به دنبال Temporary Internet Files بگردید و روی Settings کلیک کنید. 3- در زیر بخش Check for newer versions of stored pages دکمه Automatically انتخاب شده است. 4- حالا میتوانید این حجم را افزایش دهید ولی زیاده روی نکنید .
تست اعتیاد به اینترنت (IAT) یكی از معتبرترین تستهای مربوط به سنجش اعتیاد اینترنتی است كه توسط دكتر كیمبرلی یانگ (Kimberly Young) ابداع شده است.
در تست IAT هر چه نمره شما بیشتر باشد؛ اعتیاد شما به اینترنت شدیدتر است. نمرات هم به ترتیب از یك تا پنج هستند. در پایان؛ باید مجموع نمراتی را كه به 20 پرسش زیر میدهید جمع بزنید.
امتیاز هر گزینه:
گزینه ی الف ==> یك امتیاز
گزینه ی ب ==> دو امتیاز
گزینه ی پ ==> سه امتیاز
گزینه ی ج ==> چهار امتیاز
گزینه ی د ==> پنج امتیاز
گزینه ی ه ==> صفر امتیاز ( امتیازی ندارد)

در این میان کمپانی سیگیت در صدد رفع این نیاز برآمده و توانسته است اولین شرکتی باشد که هارددیسک اکسترنال 3 ترابایتی را از سری FreeAgentGoFlex تولید کند. این هارددیسک با هر دو سیستم عامل Mac OS X و ویندوز سازگار است. البته در ویندوز ایکس پی نمیتوان پارتیشنی بیش از 2.1 ترابایت ایجاد کرد.
صفحه قبل 1 صفحه بعد